advocaat

Kees Kras

E: kras@focus-advocaten.nl
T: 06-44181006
Werkzaam op vestigingen Purmerend en Zwaagdijk-Oost

advocaat

Vincent Audiffred

E: audiffred@focus-advocaten.nl
T: 06-47759331
Werkzaam op vestiging Purmerend

expertise

Onderneming

Het ondernemingsrecht is een breed rechtsgebied. Het strekt zich uit van het inrichten van de structuur van de onderneming, tot een aandeelhoudersgeschil of bestuurdersaansprakelijkheid.

FOCUS advocaten richt zich op ondernemers en heeft ruime ervaring in het ondernemingsrecht. Wij kunnen adviseren wat in uw situatie uit juridisch oogpunt de beste samenwerkingsvorm is of hoe deze samenwerking kan worden beëindigd. Soms is dit ook afhankelijk van fiscaliteiten, waarover wij zelf niet adviseren. Wij adviseren wel over (het opstellen van) statuten, aandeelhouders- en managementovereenkomsten. Wij adviseren en procederen over de meeste onderwerpen waar een ondernemer mee te maken krijgt, zoals bedrijfsovernames, aandeelhoudersgeschillen, contractenfinanciering en zekerheden en aansprakelijkheid van de onderneming.

Binnen een onderneming dienen op bepaalde wijze besluiten te worden genomen om deze rechtsgeldig te laten zijn, bijvoorbeeld over het ontslag van een bestuurder. Het kan ook zijn dat een curator en/of een crediteur u in uw hoedanigheid van bestuurder aanspreekt wanneer zij vinden dat sprake is van bestuurdersaansprakelijkheid. Ook in dat geval kan FOCUS advocaten u hierover adviseren of voor u in een procedure optreden.